Zon op Bedrijfsdaken Bodegraven-Reeuwijk

24-06-2019 De gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil een klimaatneutrale gemeente worden.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk wil een klimaatneutrale gemeente worden. Iedere inwoner en ieder bedrijf wordt gevraagd daaraan een bijdrage te leveren. Een bijdrage, die ook nog eens voordelig kan uitpakken en u verdere stappen helpt zetten naar een duurzame toekomst.

Een van de bijdragen aan een klimaatneutrale gemeente is het benutten van bedrijfsdaken voor de opwekking van energie met zonnepanelen. Een aantal bedrijven in Bodegraven-Reeuwijk heeft het dak van het bedrijfspand hiervoor al met succes benut. Heeft u een bedrijfspand in Bodegraven-Reeuwijk en wilt u ‘iets’ met zonnepanelen, doe dan mee met het project Zon op Bedrijfsdaken van het Ondernemersplatform Bodegraven-Reeuwijk (OPBR) en gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Met deelname aan dit project kunt u nagaan of ook het dak van uw bedrijfspand geschikt is te maken voor de opwekking van zonne-energie.

Wat houdt dit project in?
Met zonnepanelen op uw bedrijfsdak kunt u uw energierekening aanzienlijk verlagen. Tegelijkertijd geeft het verduurzamen van uw locatie uw imago een boost. Toch zien we nog veel lege bedrijfsdaken in de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Daarom maken we het extra aantrekkelijk voor bedrijven om te investeren in zonnepanelen. Wij werken hiervoor samen met het bedrijf Greenspread, een bedrijf dat ondernemers ontzorgt bij het maken van een plan en bij de aanschaf van zonnepanelen. Ook werken we samen met de energiecoöperatie Bodegraven-Reeuwijk. Bijvoorbeeld als u een deel van uw dak beschikbaar wilt stellen voor coöperatieve doeleinden.

Ons aanbod:
– Een deskundige quickscan of haalbaarheidsonderzoek voor u op maat
– Inzicht in de kosten en opbrengsten
– Hulp bij het aanvragen van subsidie

Dit alles voor een gereduceerd tarief waar een bijdrage van gemeente Bodegraven-Reeuwijk in is verwerkt. De eerste 10 quickscans bieden de gemeente en OPBR zelfs gratis aan. Voorwaarde is een minimum dakoppervlak van 75m2. Wees er snel bij!

Voor dit traject is het bedrijf Greenspread, gespecialiseerd in de ontwikkeling en exploitatie van duurzame-energiesystemen, aangetrokken. Greenspread is een commerciële onderneming en is gekozen op basis van succesvolle samenwerking in andere gemeenten in onze regio.
Greenspread is niet gebonden aan een leverancier of installateur, maar geeft objectief advies over de meest verstandige keuzes die een ondernemer kan maken.

Meedoen? Schrijf u dan hier www.zobr.nl in voor een quickscan of haalbaarheidsonderzoek. Voor meer informatie kunt u ook terecht op www.zobr.nl