OPBR-Helpt ondernemers

21-04-2020 Het OPBR-Helpt platform dat is opgericht door de Corona-taskforce Bodegraven-Reeuwijk is inmiddels meer dan drie weken actief via www.opbrhelpt.nl. Deze taskforce is ontstaan door een samenwerking tussen de gemeente en het OPBR met haar leden.

Het OPBR-Helpt platform dat is opgericht door de Corona-taskforce Bodegraven-Reeuwijk is inmiddels meer dan drie weken actief via www.opbrhelpt.nl. Deze taskforce is ontstaan door een samenwerking tussen de gemeente en het OPBR met haar leden.

OPBR-Helpt voor ondernemers

In die drie weken is veel werk verzet. Afgelopen week vond onder andere de wekelijkse digitale OPBR-Helpt meeting plaats waarin met de betrokken partijen actuele zaken worden besproken. Dat is nodig want regelingen voor ondernemers zijn de afgelopen week gewijzigd.

De actuele informatie over landelijke en lokale regelingen wordt goed toegankelijk gemaakt op de website www.opbrhelpt.nl die meteen aan het begin van de crisis is opgezet. Via uitingen in de traditionele media, billboards en social-media worden ondernemers op deze website gewezen. Ook wordt geprobeerd door middel van dit platform om vraag en aanbod van arbeidskrachten met elkaar in contact te brengen. De eerste dag bezochten meer dan 100 personen de site. Inmiddels heeft de website nu ca. 40 unieke bezoekers per dag.

Bij Ferm Werk, de organisatie die de ondersteuningsregelingen voor de gemeente Bodegraven- Reeuwijk uitvoert, zijn regionaal inmiddels 800 aanvragen betreffende de TOZO (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers) binnengekomen.

De gemeente Bodegraven-Reeuwijk probeert al haar werkzaamheden en projecten volgens planning uit te voeren en zelfs, waar mogelijk, te versnellen. Daarbij is er ook aandacht voor de werkzaamheden die het winkelend publiek zouden kunnen belemmeren.

De ondernemers houden zich aan de corona maatregelen zoals opgesteld door het RIVM. Het is niet altijd makkelijk om 1,5m afstand te bewaren en te bewaken maar met de nodige handigheid weet men zich inmiddels goed aan de regels te houden. We zien dat ondernemers in de gemeente heel vindingrijk zijn om hun bedrijfsactiviteiten aan de crisis aan te passen of om collega-ondernemers te ondersteunen. Bekend zijn de horecaondernemers die maaltijden laten afhalen of thuisbezorgen. De horecabonnen die bijvoorbeeld bij Jumbo Langerak verkrijgbaar zijn of aan de klant gegeven worden bij speciale aankopen bij Expert. Ook zien we de openstelling van winkels op afspraak.

OPBR Helpt voor bewoners

Met het initiatief Kooplokaal spant OPBR-Helpt zich in om aankopen binnen de gemeente Bodegraven-Reeuwijk te stimuleren. Via uitingen in de traditionele media, billboards en social-media worden bewoners gewezen op de www.kooplokaal.inbr.nl website. Deze website geeft ook informatie over de (gewijzigde) openingstijden van de winkels in de gemeente en over speciale acties die worden geïnitieerd. OPBR-Helpt zal de komende weken de Kooplokaal-site verder onder de aandacht van de bewoners van Bodegraven-Reeuwijk brengen.

Kosten

De initiatieven van OPBR-Helpt brengen kosten met zich mee. Die worden gedragen door het gemeente-brede fonds ‘Ons Fonds’, de diverse ondernemersverenigingen en de gemeente.

Contact

Mocht u vragen hebben of heeft u behoefte aan advies dan kunt u in contact komen met OPBRHelpt. Dat kan via info@opbrhelpt.nl of via 06-41479438.

Wij wensen u goede zaken toe en veel ‘kooplokaal’ koopplezier!